Barnfotografering

BARNETS FÖRSTA ÅR


exklusivt erbjudande till er föräldrar

1. Vid första tillfället betalar du ord. fotograferingsavgift*
2. 50 % vid andra tillfället*
3. Sista gången under barnets första levnadsår är fotograferingen GRATIS!*

*förstoringar och eventuella produkter tillkommer

Den del av läraryrket som jag saknar mest är att få jobba med barn. Därför ser jag lite extra fram emot varje barnfotografering. Att få möta en ny liten individ med en unik personlighet och behov som jag ser fram emot att anpassa mig efter. Att gå till en fotograf under barnets första år är populärt och något de flesta föräldrar ser som en självklarhet. Jag vill dock inte att Ni ska komma med känslan att Ni gör det för att ”ta några bilder” , för att Ni känner att Ni måste boka in en barnfotogarfering när barnen är små eller för att alla andra gör det. Jag vill att Ni kommer till mig för att få känna stolthet över fotografierna som inte ser ut som alla andras när de sen hänger på väggen eller ligger samlade i ett exklusivt album. Att jag lägger så mycket tid, kärlek och energi på mina barnfotograferingar är för att jag vill göra det till något personligt som passar ert hem och jag vill fånga det käraste Ni har, precis så som han/hon är och få fram de blickar och miner som Ni älskar så mycket. Detta kräver att barnen känner sig trygga under sin fotografering. Varje barnfotografering är olik den andra. Vissa barn behöver lite mer tid när de kommer in till mig och då står vi ofta och pratar lite extra länge innan och kikar på produkter medan barnet får observera mig i lugn och ro, andra barn får jag vara snabb med för att fånga de få sekunder som de är stilla och vissa barn får jag tillsammans med föräldrarna jobba upp energin på för att få fram ett leende och gurglande skratt. Hur jag förhåller mig till barnen är väldigt olika då alla barn är unika på sitt sätt och det känns, tack vare min lärarutbildning, väldigt naturligt för mig att göra.

Jag får ofta frågan när det är bäst att boka in en barnfotografering. Den frågan tycker jag är nästintill omöjlig att svara på då alla barn utvecklas olika och varje fas har sin tjusning, men om jag ska svara ur min synvinkel som fotograf och när det är störst chans att få de bilder som jag vet att de flesta vill ha och uppskattar så kan Ni tänka så här:

  • Nyföddfotografering: denna fotograferingen görs under barnets första 12 dagar. Att barnet måste vara så liten är för att vi ska kunna få så där gosiga bilder på näsa, händer, fötter och kunna lägga er son/dotter i korgar eller i en gosig position. Under denna tid sover barnet som mest.
  • 1-3 månader ”Noll-kontroll”: Barnet klarar ännu inte av att styra varken ögon eller kroppsdelar. Han/hon klarar ännu inte av att lyfta huvudet. Detta är en svår fas att fotografera i då det är svårt att få kontakt med barnet och det hänger mest med.
  • 4-5 månader ”Livsnjutare”:  Nu börjar personligheten visa sig och vi får se fler “äkta leenden”. Barnet klarar av att hålla upp sitt huvud för att ta ögonkontakt. Den här fasen är väldigt mysig att fotografera då jag har möjlighet att fånga er relation till det finaste Ni har och det brukar bjudas på många roliga miner!
  • 6-8 månader ”Buddha-fasen”: Jag personligen älskar denna period då barnet svarar på bus och lekar med ett leende. En del barn sitter och skrattar för sig själva eller åt allt vi gör. En del barn har fått ett riktigt gosigt hull som är underbart att fotografera när det kommer till lite mer bara bilder eller t o m helt nakna. Barnet sitter nu själv eller ligger och leker med sina egna fötter.
  • 9-12 månader ”Allt kan hända”: Barnet har precis börjat förflytta sig på sina två ben och vill ogärna vara still. Allt ska undersökas och smakas på. Under den här fotograferingen blir det många skratt och mycket titt-ut-bus!

Vilka faser är då vanligast att välja ut för att hinna alla tre tillfällen? De flesta kommer när barnen är nyfödda, när de sen kan sitt och sist när de kan gå. Det ger en väldigt bra variation i ett framtida album! Låt er gärna inspireras nedan och tveka inte att maila mig vid ytterligare frågor info@emmelifoto.se

emmelifoto fotograf motala hemsidan

Här finner ni priser för studio-och utomhusfotografering, samt startpriser för produkter.