Hösten är lika med många skogsrundor för mig

Hur mysig är inte hösten? Jag brukar dela upp året efter vad som är roligast att göra och möjligt med tanke på väder mm. Så hösten är lika med många skogsrundor för mig. Vi plockar svamp, åker till Naturum och leker i motorikbanan samt går Sagostigen, åker gärna till olika naturreservat osv. Jag försöker undvika att vara inomhus så mycket jag kan då vi gärna gör sådana aktiviteter på vintern. Men simhallen tex kör vi en dag i veckan då jag tycker att det är viktigt att barnen känner sig trygga i vattnet och är perfekt att göra en vardagkväll innan läggdags då vi bara byter om till pyjamas direkt efter och åker hem till soffmys. Rekommenderas starkt!

Vår senaste tur till skogen var en spontantripp då vi dagen innan varit vid Naturum, sonen ville gärna åka dit igen, medan vi föräldrar ville ha en kortare biltur och våra vänner hade samma tanke. Vi körde ut på landet, körde fel och stannade vid första ställe där vägen var lite bredare för att gå in i skogen en liten stund och senare åka tillbaka till en grillplats vi såg tidigare. Men istället så hamnade vi på en stig som ledde oss till en stuga där vi kunde grilla vid klippor, sonen fick hjälpa papporna att samla ved, vi mammor gick iväg med de små på en svamptur och hittade så otroligt mycket. Det var nästan overkligt vilken tur vi hade och jag älskar verkligen stunder då jag kan ge mina barn det jag minns som bäst från min egna uppväxt. Alice är totalt orädd och sprang omkring och skrek “mera” så fort hon plockat klart och var den som skulle hålla påsen. Ja vi hade inte med oss korg då vi skulle grilla och inte plocka svamp egentligen : ) Tur att saker inte alltid blir som man tänkt och många ggr bättre!

Hösten är lika med många skogsrundor för mig

Hösten är lika med många skogsrundor för mig

Hösten är lika med många skogsrundor för mig

Hösten är lika med många skogsrundor för mig

Hösten är lika med många skogsrundor för mig

Hösten är lika med många skogsrundor för mig

Innan vi begav oss hem så ville sonen bada och som tur var fick han sällskap av någon annan än mig ; ) Båda barnen har pratat väldigt mycket om denna dagsutflykt efter detta så jag ser verkligen fram emot att åka på fler liknande turer. I helgen skulle vi ha åkt till ett naturreservat, men jösses vad det blåste både lördagen när jag var på ett bröllop i Borensberg och senare på Vätternrundan Bike Games. Ni måste verkligen kika in Ångbageriet i Borensberg som bröllopet var vid. Hur kan jag ha missat det? Kika gärna in min instagram så ser ni bilder under dagen. Är förvånad att jag inte varit där innan. Ska berätta mer imorgon!

Nu ska jag ta lunch och ut och springa lite i stormen. Vill komma igen med löpningen nu när det blivit mycket styrketräning. Tänkte springa några kilometer innan jag åker till gymmet och avslutar där. Det får bli min energigivande lunch idag då jag äter vid datorn senare : ) Effektivitet gillas och är nödvändigt om jag ska få ihop allt jag vill!

Kramar

 

Read Next