Lekeftermiddag med fina vänner


En sak jag tänkt på de senaste åren är vilken skillnad det var när jag var liten och mina föräldrar umgicks med flera andra familjer samtidigt. Vi åkte till sälen, utlandsresor, semestertrippar mm. Några år i rad åkte vi säkert 8-10 familjer till ett och samma ställe varje sommar och alla vi barn lekte och hade superkul! Idag upplever jag inte att det är på samma sätt. Jag känner ingen som riktigt har det så. Visst två tre stycken, men aldrig så många. Mina närmsta vänner tex känner inte ens varandra och vi umgås sällan med fler än 1-2 familjer samtidigt!. Jag upplever också att det är extremt svårt att hitta stunder alla kan eller är det bara jag som upptäckt en skillnad mot förr? Det där sista skulle jag nog formulerat annorlunda för nu blev jag gammal! ; )

En av mina närmsta vänner har nu flyttat till Vadstena, älskar den staden! Och idag hade vi en efterlängtad lekeftermiddag inbokad. Jag försöker normalt sett inte att åka iväg direkt efter att Ville slutat skolan för han behöver oftast få en paus, men idag kunde jag gå och hämta honom själv och vi hann få lite mamma-son tid. Har ni tänkt på hur underbart det är när man vet att man bara har en liten stund tillsammans med ett av barnen och man överraskar dem med att vara busigt lekfull. Idag tänkte jag att jag skulle överrösa honom med uppmärksamhet och närvaro så jag slängde armen om honom direkt och frågade ”vilken fot går vi med först” sen hoppade jag tillrätta så vi gick ”tvilling” (eller säger man så bara när man gungar i rytm? Eller är jag gammal nu med? ha ha). Ville blev så förvånad och skrattade för fullt. Sen bad han mig ta hans ryggsäck och att jag skulle filma. Vad jag inte visste då var att han skulle lura mig att gå in i en stolpe. Ja ni som sett instastories vet ; ) Älskade busunge!

Sen var det bara att packa väskorna och stuva in allt. Så stort dem bodde och vilka möjligheter! Det värmer verkligen att se när ens vän med familj hittat hem. Det här är så mycket dem och barnen hade så fina rum. Deras största pojke är så otroligt fin. ”Vilken söt bebis du har” säger han direkt till Ville när alla fyra satt på golvet. Hans ”bebis” Charlie är bara 3 veckor äldre än Alice, men går redan så bra så jag hoppas han inspirerade henne att våga gå mer. Hoppas bara han blundade alla gånger hon skyndade sig upp för trappan ; )

Lekeftermiddag med fina vänner

Lekeftermiddag med fina vänner

Senare sen blev vädret så underbart att vi tog med alla in mot centrum och lekte i lekparken. Ville och Wilmer fick syn på ett träd där en förskola pyntat så fint, men flera av bollarna hade vält så dem far runt och ställe upp alla och försökte laga dem som ramlat av. Jag tokälskar att se sånt här från förskolor. Det finns så många bra förskolor och duktiga pedagoger med driv, kunskap och kreativitet. När vi får nöjet att se en del av det så myser jag verkligen! Sa till min vän att när jag ser sånt så saknar jag verkligen det yrke jag utbildade mig till- lärare. Att få arbeta med barn är verkligen något alldeles underbart! Önskar bara att lärarytket inte handlar om så mycket runtomkring. Då hade valet varit svårare än idag. Hade en lärare haft med kvalitetstid med sina elever så hade jag nog fortfarande arbetat med det. Iallafall en viss procent!

Lekeftermiddag med fina vänner

Lekeftermiddag med fina vänner

Lekeftermiddag med fina vänner

Lekeftermiddag med fina vänner

Lekeftermiddag med fina vänner

Lekeftermiddag med fina vänner

Nej jösses nu springer klockan iväg och vi som ska iväg på äventyr imorgon med andra vänner. Höra att både Alice och Ville sover sött så det är nog dags för mig att krypa ner med så att vi alla orkar. Äggmackor är det första som ska göras imorgon bitt! Hoppas ni får en underbar helg!

Varma kramar

+ There are no comments

Add yours