Tips på nyttigt alternativ- bananglass


God morgon! Eller förmiddag kanske jag ska säga som varit uppe sen kl 6 idag med ; ) Alice tyckte vi skulle vika lite kläder då så det var bara att dra upp rullgardinen och hänga på hennes energi! Har just lämnat sonen på skolan, gått en promenad med hunden där jag plockade med mig magiska snödroppar (älskar bladens färg!) som ska piffa upp vardagsrummet till eftermiddagen besök av vänner och hunnit avnjuta en stadig frukost med älsklingen och Alice. Idag fick det bli resterna av gårdagens glassmys i solen. Japp du läste rätt men jag har hittat ett tips på nyttigt alternativ- bananglass på Marias underbara sida som innehåller så många bra recept! Vill ni har orginalreceptet går ni in där och kikar ; )

RECEPT (så som jag gjorde igår)

2 frysta bananer (de ska vara supermogna så perfekt att frysa in när de blir bruna och man normalt sett kanske slänger dem. Jo Ville klarar inte brunt på skalen då tror han dem är gamla så detta är verkligen superbra!)
1 dl ekologisk mandelmjöl (går med vilken mjölk som helst. Mängden avgör hur rinnig glassen blir.)
1 msk kravmärkt kakao
Cashewnötter lätt krossade

Mormors egenplockade frusna blåbär

Nu på morgonen slängde jag även på hallon och chiafrön.

tips på nyttigt alternativ bananglass
Jag älskar verkligen att vara ute i solen med barnen på eftermiddagen och senare kunna gå in och har lite familjemys och lyxa till en vardag med. Ville hade hjälpt mig slänga en massa på tippen då nästa vecka ska bli så fin och vi ville överraska pappa lite då jag jobbat många kvällar i rad nu. Därför gick jag in och lagade fisksoppa och fiskpinnar till Ville med potatismos och körde lite glass till efterrätt en helt vanlig onsdag!

tips på nyttigt alternativ bananglass

Barnen busade för fullt mellan stunderna jag fotograferade till specifika blogginlägg. Det är verkligen så speciellt att se dem tillsammans. Jag som fick berätta för Ville att första fostret inta klarade sig, hört honom säga ”det var synd mamma att din mage lurade dig”, ”tänk om hon kommer ut och dör nu när du kämpat så mycket” och sett honom komma och gå med tårar på BB när han skulle träffa henne första gången. Jag finner inte ens ord för de känslor som stormar varje gång! Älskade ungar!

Hoppas ni får en underbar dag nu ska jag hoppa in i duschen så att jag ser lite vettig ut till dagens mamma-barn fotografering!

Varma kramar

+ There are no comments

Add yours