Gravid

min vision


BeYOUtiful handlar just om att du ska vara precis den där och mitt jobb är att visa hur vacker du är just för att du är du, men också hur fantastiska våra kroppar är. Alla människor är vackra precis så som dem är och fokus är hela tiden på vem du är! Det finns inget som värmer mer än att se minen på alla som sitter i soffan i studion och ser sina bilder för första gången “- Är det där verkligen jag! Vad fin jag är”. Tänk på att du aldrig mer kommer att bära detta barn i magen och det är bara 9 månader av hela ditt liv. Är inte det värt att dokumenteras?

När jag väntade vår dotter föddes denna idé. 9 månader med ständigt fokus på siffror och en kamp mentalt att våga känna tro, hopp och glädje då vi bara två månader innan fått beskedet att första fostret inte klarade sig. Detta var absolut en av de svåraste tiderna i mitt liv, men också en av dem där jag växte som mest som männsika och mamma. Efter det så kände jag ett enormt stort behov av att försöka göra skillnad och hjälpa andra att känna glädje och tacksamhet över möjligheten att få bli mamma, den roll som jag är mest stolt över i mitt liv och den jag jobbar hårdast med att vara så bra jag bara kan på!

Jag började med att köpa in massor av olika kläder som inte skulle ta fokus, utan lyfta fram den som bär dem. Det finns flera olika svarta eleganta klänningar från S-XL, body i olika mönster och material, kjolar i tunnare tyll och vanliga pennkjolar beroende på vilken känsla vi är ute efter och en hel rad med spetstoppar och tyger. Detta är en riktig guldgruva! En del tar bara med sig egna trosor och lånar allt, medan andra kompletterar det jag har med egna klädesplagg som tex deras spetstopp från bröllopet med en av mina gravidkjolar. Vissa kläder används både av mammor med barn och gravida då de kan anpassas och vi nålar in där det behövs.

När vår dotter sedan var ute undrade jag hur jag kunde tycka att sista veckorna på graviditeten gick så långsamt när veckorna nu flög iväg. Denna tid är det många som inte riktigt hänger med och sen går med dåligt samvete för att vi inte hann med att dokumentera allt som hände. Undvik det genom att boka fotograferingen i god tid och tänk inte en sekund över hur din kropp ser ut efter förlossningen. Jag lovar att du inte kommer ångra en dag att du investerade i bilder med erat barn då det är fotografier Ni kommer att njuta av dagligen resten av livet!

Maila mig gärna info@emmelifoto.se och berätta om vad du skulle värdera att få för fotografier och är du orolig för något så berätta gärna så ska jag förklara hur jag kan hjälpa dig med det!