Bröllopsfotograf i Linköping; Bjärka Säby

Idag blev jag klar med mitt sista stora bröllop och det känns så bra. Har två mindre kvar att redigera sen är alla 19 klara. Hur lyckades jag med detta maj-september? Till nästa år kommer jag inte att ta så många uppdrag då det verkligen har tagit på krafterna och varit svårt att hinna med livet. Ja det där livet som är minst lika viktigt som jobbet som också är min stora passion. Det jobbigast har helt klart varit att jobba så mycket när mina två killar har varit lediga. Att säga hej då till min son, som vissa dagar kramat mig hårt, fält några tårar och frågat varför jag måste jobba idag igen, har varit så jobbigt. Dock har jag varit väldigt noga med att vara en närvarande mamma när vi väl fått tid tillsammans. Vi har badat och jösses vad jag älskar att bada med honom. Hur han håller om mig hårt, hans fantastiska leende när han skvätter vatten på mig och hur han kastar sig på mig för att inte hamna under ytan när han ska hoppa från stenar eller simhallskanten. Vi har varit en hel del gånger på Kolmården som vi alla älskar. Gått runt en hel dag, hålla handen, sitta i knät, höra hans historier om djuren och se de där vackra ögonen glimma. Alla kvällar vi legat på en luftmadrass i vardagsrummet bara för att vi inte vill somna än utan bara gosa lite till framför en film. Alla promenader i skogen där han har berättat allt och lite därtill. Det finns så många ögonblick i livet att ta tillvara på och njuta av. Tack vare brudpar som Hanna och Anders är jag inte samma person eller mamma som jag var innan denna sommar började. Jag har blivit påmind om vad som är viktigt för mig, lärt mig hur man njuter av de små stunderna. Det har även öppnat mina ögon för det lilla. Ni vet det där lilla som i det stora garanterat kommer att vara det mest värdefulla.

Hanna och Anders hade verkligen inte lämnat något till slumpen. De hade valt allting; lokal, kyrka och fotograf. De hade dessutom bestämt sig för att njuta till fullo. Jag glömmer aldrig Hannas leende när jag peppade dem inför vigeln och gav de tips jag brukar ge. Hon bara log. “Idag ska jag njuta!” Att vara gäst på detta bröllop måste varit helt otroligt för var man en gick så möttes man av ett leende. Stämningen var så där kärleksfull som man bara kan drömma om och de hade enormt tur med vädret då regnet låg i luften hela tiden.

Vi började dagen med porträttfotograferingen vid Bjärka säby och avslutade dagen utanför gamla slottet. Jag älskar verkligen miljön, deras färger, detaljerna och hur de litade på mig och och tog chansen att öppna sig helt. Det är första gången jag fotograferat helt efter min nya teknik- Beloved. Hela fotograferingen var planerad så att den handlade helt om dem, deras personligheter och relation. Jag blev så otroligt glad när jag fick ett mail från dem direkt efter att de fått bilderna:

Tusen tack Emmeli!!
 Verkligen, du var med och bidrog till en fantastisk dag. Du fick oss att lugna ner oss och hitta glädjen och kärleken under en nervös men fantastisk dag!

 

Det är precis detta som driver mig. Ser så mycket fram emot att gå en 6 veckors kurs på engelska för att lära mig mer, även om jag är skiträdd för just det sistnämna : ) Här finner ni dessutom ett bildspel med ett större urval bilder från deras dag. Gör som Hanna och skruva upp på högsta volym och njut!

Bröllopbjärkasäby 6HannaAnders_Emmelifoto_011HannaAnders_Emmelifoto_007HannaAnders_Emmelifoto_006Bröllopbjärkasäby 4HannaAnders_Emmelifoto_044HannaAnders_Emmelifoto_055HannaAnders_Emmelifoto_056HannaAnders_Emmelifoto_059Bröllopbjärkasäby 5HannaAnders_Emmelifoto_062HannaAnders_Emmelifoto_068HannaAnders_Emmelifoto_070HannaAnders_Emmelifoto_043HannaAnders_Emmelifoto_033HannaAnders_Emmelifoto_038HannaAnders_Emmelifoto_076HannaAnders_Emmelifoto_081HannaAnders_Emmelifoto_082HannaAnders_Emmelifoto_083HannaAnders_Emmelifoto_087HannaAnders_Emmelifoto_089Bröllopbjärkasäby 3HannaAnders_Emmelifoto_091HannaAnders_Emmelifoto_095HannaAnders_Emmelifoto_097HannaAnders_Emmelifoto_105HannaAnders_Emmelifoto_100HannaAnders_Emmelifoto_107HannaAnders_Emmelifoto_108HannaAnders_Emmelifoto_116HannaAnders_Emmelifoto_119HannaAnders_Emmelifoto_125HannaAnders_Emmelifoto_120HannaAnders_Emmelifoto_127

HannaAnders_Emmelifoto_128HannaAnders_Emmelifoto_129Bröllopbjärkasäby 10HannaAnders_Emmelifoto_132HannaAnders_Emmelifoto_140HannaAnders_Emmelifoto_142HannaAnders_Emmelifoto_144HannaAnders_Emmelifoto_146HannaAnders_Emmelifoto_148HannaAnders_Emmelifoto_150HannaAnders_Emmelifoto_165HannaAnders_Emmelifoto_159HannaAnders_Emmelifoto_155HannaAnders_Emmelifoto_173Bröllopbjärkasäby 9HannaAnders_Emmelifoto_160HannaAnders_Emmelifoto_189HannaAnders_Emmelifoto_190HannaAnders_Emmelifoto_191HannaAnders_Emmelifoto_192HannaAnders_Emmelifoto_195HannaAnders_Emmelifoto_200HannaAnders_Emmelifoto_201HannaAnders_Emmelifoto_206HannaAnders_Emmelifoto_210HannaAnders_Emmelifoto_215HannaAnders_Emmelifoto_226HannaAnders_Emmelifoto_230HannaAnders_Emmelifoto_233HannaAnders_Emmelifoto_243HannaAnders_Emmelifoto_241Bröllopbjärkasäby 8HannaAnders_Emmelifoto_260HannaAnders_Emmelifoto_267HannaAnders_Emmelifoto_271HannaAnders_Emmelifoto_273HannaAnders_Emmelifoto_278Bröllopbjärkasäby 7HannaAnders_Emmelifoto_284HannaAnders_Emmelifoto_281HannaAnders_Emmelifoto_298HannaAnders_Emmelifoto_300HannaAnders_Emmelifoto_301HannaAnders_Emmelifoto_304HannaAnders_Emmelifoto_286HannaAnders_Emmelifoto_296HannaAnders_Emmelifoto_306HannaAnders_Emmelifoto_311
Read Next

Drömmer om sommaren

På morgonen har jag haft en familj på besök för att se om de villa ha studiobilder som var deras…