Bröllopsfotograf i Motala; Malin & Viktor

Den 19 juli var det äntligen dags för Mailn & Viktor att säga ja till varandra och jag hade längtat helt galet efter deras stora dag! Den var helt magisk från början till slut! Dagen innan åkte jag och hälsade på dem då de bor ganska nära mig och jag behövde stämma av några sista detaljer. När Malin lämnade mig och Viktor ensamna så tog jag tillfället i akt och tipsade honom om att han gärna fick skriva en lapp till Malin och överraska henne under bröllopsdagen och i slutet av footgraferingen. Ska jag erkänna så trodde jag inte att han skulle göra det. Det var ju ändå dagen innan! Vi kan väll säga att han överraskade oss båda genom att dessutom ge henne en morgongåva. Det kändes i hjärtat kan jag säga att se Malins rektion. Det kommer hon att minnas för resten av sitt liv!

Dagen började med att de gjorde iordning sig hemma. Eftersom de inte skulle se varandra innan fotograferingen så var Viktor på övervåningen och Malin där nere. Jag sprang i trappan mellan dem båda och jag och Malins mamma hann även ta ut klänningen i trädgården för att dokumentera denna vackra skapelse! Efter påklädnad så åkte Viktor och jag ut till den skog jag vetat om i över ett år, men som jag sparat till “rätt” par och som det passade dem som handen i handsken! Malin kom efter med sin mamma och de fick se varandra för första gången.

BröllopsfotografiMotalabrudbukettMalinViktor_Emmelifoto_021BröllopsfotografiMotalaklänningenBröllopsfotografiMotalamammaklärpåBröllopsfotografiMotalatarpåskornaBröllopsfotografiMotalaViktorBröllopsfotografiMotalabrudgumföreberedelserBröllopsfotografiMotalafirstlook1BröllopsfotografiMotalafirstlook2MalinViktor_Emmelifoto_050MalinViktor_Emmelifoto_052MalinViktor_Emmelifoto_055BröllopsfotografiMotalabjörkskogMalinViktor_Emmelifoto_093BröllopsfotografiMotalabrudgumBröllopsfotografiMotalabrudgummenbärbrudenMalinViktor_Emmelifoto_090BröllopsfotografiMotalamalinBröllopsfotografiMotalanärhetMalinViktor_Emmelifoto_103MalinViktor_Emmelifoto_104MalinViktor_Emmelifoto_105

Efter porträttfotograferingen var det dags för att åka tillsammans till deras vigsel. Vi gömde min bil bakom ett gult hus och så gick jag själv upp till kyrkan och alla anländande gäster. Värdparet för dagen var tidigare kunder till mig som är helt underbara så det var så roligt att stå där tillsammans med dem när några av brudgummens gäster gick in i kyrkan och började blåsa bubblor direkt. Det var nämligen två olika kulturer som möttes under denna vigsel; dels den syrianskortodoxa med kröning och vigseln jag har upplevt mer i sommar. Det var en otrolig upplevelse; mammorna som tjoade, prästen som sjöng något jag inte alls förstod, men blev så berörd av, Ellinor Bards underbara stämma till låtarna You belong to me och All of you. Behöver jag säga att tårarna forsade längs mina kinder. Det var så fint att se hur alla tre prästerna visade så stor respekt för varandra och hur dessa två lyckades förena båda kurlturernas traditioner på ett så fint sätt!

MalinViktor_Emmelifoto_111MalinViktor_Emmelifoto_113BröllopsfotografiMotalavinnerstadkyrkainmarschMalinViktor_Emmelifoto_121MalinViktor_Emmelifoto_124MalinViktor_Emmelifoto_133MalinViktor_Emmelifoto_146MalinViktor_Emmelifoto_148MalinViktor_Emmelifoto_152BröllopsfotografiMotalavinnerstadkyrkaellinorbardBröllopsfotografiMotalavinnerstadkyrkavigselnMalinViktor_Emmelifoto_169BröllopsfotografiMotalavinnerstadkyrkavigselMalinViktor_Emmelifoto_140MalinViktor_Emmelifoto_172MalinViktor_Emmelifoto_175MalinViktor_Emmelifoto_181MalinViktor_Emmelifoto_180MalinViktor_Emmelifoto_188BröllopsfotografiMotalavinnerstadkyrkamingelMalinViktor_Emmelifoto_218MalinViktor_Emmelifoto_225MalinViktor_Emmelifoto_232MalinViktor_Emmelifoto_234MalinViktor_Emmelifoto_237

När vi hoppat in i bilen så kom regnet! Vi åkte runt ett tag och det var verkligen lokala skurar. På plats så sprang brudens bästa vän runt och försökte rädda det som gick och när vi sedan fick klartecken att köra fram bilen så stod alla med paraply, men lika glada för det! Det går inte att få en mer lyckad fest; alla dansade och som de stampade och hoppade! Talen var underbara, lekarna underhållande och helt optimala för mig; tänk er hur hur alla som kunde svenska skrattade först och sen några sekunder senare när de översatt vad som sades så skrattade resten : )

BröllopsfotografiMotalamiddagenmatMalinViktor_Emmelifoto_363MalinViktor_Emmelifoto_353MalinViktor_Emmelifoto_335MalinViktor_Emmelifoto_333MalinViktor_Emmelifoto_341MalinViktor_Emmelifoto_343BröllopsfotografiMotalabröllopstårtaMalinViktor_Emmelifoto_369MalinViktor_Emmelifoto_371MalinViktor_Emmelifoto_367MalinViktor_Emmelifoto_372MalinViktor_Emmelifoto_373MalinViktor_Emmelifoto_375MalinViktor_Emmelifoto_384MalinViktor_Emmelifoto_385MalinViktor_Emmelifoto_392MalinViktor_Emmelifoto_397MalinViktor_Emmelifoto_393BröllopsfotografiMotalamiddagenlekMalinViktor_Emmelifoto_401MalinViktor_Emmelifoto_402MalinViktor_Emmelifoto_354MalinViktor_Emmelifoto_347MalinViktor_Emmelifoto_345MalinViktor_Emmelifoto_405MalinViktor_Emmelifoto_414MalinViktor_Emmelifoto_421MalinViktor_Emmelifoto_438MalinViktor_Emmelifoto_437MalinViktor_Emmelifoto_439MalinViktor_Emmelifoto_445MalinViktor_Emmelifoto_448MalinViktor_Emmelifoto_467MalinViktor_Emmelifoto_428MalinViktor_Emmelifoto_463MalinViktor_Emmelifoto_474MalinViktor_Emmelifoto_480BröllopsfotografiMotalathailändskalyktorMalinViktor_Emmelifoto_487MalinViktor_Emmelifoto_489MalinViktor_Emmelifoto_493

Det jag minns mest är ändå den där känslan i hjärtat. Att se dem tillsammans helt upp över öronen förälskade, den ömhet de delar, deras omtanke för alla, jag vet inte hur många gånger dem tackade mig bara under dagen eller kom och frågade hur det var med mig. Jag har gråtit och skrattat om vartannat när jag redigerat deras bilder och jag vet att jag aldrig kommer att glömma deras dag! Har länge vetalt göra ett bildspel med musik, men efter flera timmars letande höll jag på att ge upp jakten på den rätta låten när denna dök upp. Jag fick gåshud för det är så mycket dem; Malin & Viktor 2014

 

Read Next