Om mig

Det är otroligt spännande att höra om alla olika tankar  människor har kring en fotograf, hur en fotografering går till, vad vi kommer att säga, hur det kommer att kännas och vad för resultat som kan förväntas. Många ser framför sig hur dem får instruktioner liknande ”vrid huvudet, upp med hakan lite, lite till, sträck på ryggen” och att allt fokus ligger på hur du ser ut och hur fotografen ska posera dig för en bra vinkel. Självklart är det viktigt att alla känner igen sig själva på en bild och tycker om det dem ser, men hos mig handlar det om så mycket mer än hur vi ser ut.

Det handlar om vilka vi är och våra personligheter. Det är vad som inspirerar mig i valet av hur jag sedan bemöter dig, vilka kläder jag rekommenderar, vilken stil vi tillsammans väljer och vilka poser vi hamnar i. Jag vill ge dig en trygghet och att du ska känna att du blir sedd för den du är.

Därför lägger jag mycket extra tid på mina fotograferingar och bokar aldrig in flera kunder på rad, utan har gott om tid mellan för att du är i fokus. Jag vill sätta mig ner när jag möter dig/Er och lyssna på vad ni önskar, vad ni har att berätta för mig om er graviditet, vem ert lilla barn är, vad han/hon behöver och genom kommunikationen finna vad som är unikt med just Er. Till mig kommer ingen för att enbart ta kort lite snabbt och sen vara klar. Fotograferingen är en upplevelse som påverkar hur ni sedan kommer att se på och värderar era fotografier resten av livet. Det är också anledningen till att jag valt att arbeta med färdiga paket. Paket som gör det möjligt för mig att ge er den tid och service som ni förtjänar!

Innan jag började att jobba som fotograf så kände jag mig vilsen och jag hade så mycket inom mig som jag inte fick ut. En obeskrivlig frustration då det var så mycket jag ville göra, bidra med och förändra. Under min uppväxt har jag lagt alldeles för mycket tid på att passa in, anpassa mig efter andra för att få tillhöra, vara missnöjd med den jag är och det jag haft. Jag har känt en stor sorg över det, men när jag började fotografera andra människor, familjer och par så var det något som förändrades inom mig. Jag hittade hem, ett lugn och en glädje jag tidigare aldrig känt över mig själv och det jag har. Jag har under dessa år börjat använda mina egna upplevelser och känslor för att kunna förändra, inspirera andra och inser idag att det är tack vare mitt egna liv och mina egna upplevelser som jag idag fångar de ögonblick som jag söker. Att få träffa så många otroliga människor, inspirerande föräldrar, livsglada och fantasifulla barn, kärleksfulla par och framförallt unika relationer har fått mig att ändra perspektiv på livet.

Att öppna upp mig helt, blotta mina innersta tankar och känslor och låta främmande människor komma så nära är ibland skrämmande, men något som visat sig vara helt naturligt för mig.

Genom att göra allt jag kan för att få andra människor att njuta av stunden, dem de älskar och få en liten chans att kunna förändra någons tankar om sig själv och det den har mår jag bra av att göra. Jag tror att vi alla vet hur känslan i hjärtat bränner till när man får se en bild som inte på något vis är gynnsam för en själv. Det gör att många sedan aldrig vågar investera i en fotografering för att deras självbild är för negativt påverkad. Låt mig ändra den. Ge dig den respekt du förtjänar och lyfta fram det vackra med just dig!

Genom mina texter och mina fotografier får jag möjlighet att komma nära andra människor, känna samhörighet och ge tillbaka det dem gett mig genom att komma till mig och visa mig det finaste dem har i sitt liv. Jag vill fånga de där små ögonblicken som passerar så där otroligt snabbt, men som berör oss på ett sätt att vi varje gång vi upplever dem önskar att vi kunde fångat dem och kunnat visa och dela dem med andra.