Gravidfotografering i Linköping; Hedvig och Pascal

Igår klämde jag in en fotografering trots de dubbla bröllopen på lördagen. Jag ville helt enkelt inte riskera att inte få fotografera dessa två och deras tre håriga ligister i ett fantastiskt eklandskap! Vi skulle ha fotograferat tidigare, men vädret har inte alls velat som oss och därför fick vi tänka om lite.

Det finns så mycket som var helt underbart med denna fotografering. Hedvig hade köpt med sig helt nya kläder efter att jag skickat lite inspiration och bollat idéer med henne, bara det är helt otroligt i sig. Jag älskar när dem jag fotograferar lägger tid och energi på att göra det bästa dem kan för just sina bilder! Att se en gravid kvinna så bekväm i sin kropp, förväntansfull, lycklig och trygg i famnen på sin livs kärlek är något alldeles speciellt. Ni som träffat mig och ni som känner mig vet ju hur mycket jag pratar, men igår så kunde jag mest bara observera och ge nya direktiv till och från. Jag blev så berörd av det lugn som de hade tillsammans. En del tror säkert att vi alltid bara skrattar under mina fotograferingar och visst är det en viktig del för mig, men jag vill bara fånga människor som de är. När personerna jag fotograferat får sina bilder så vill jag att de ska titta på dem och känna att det här är oss. Att sen få höra av Hedvig, på väg tillbaka till bilen, att det var precis därför hon valde mig så kan jag inte få höra något finare.

_MG_3352 blogg_MG_3412x blogg_MG_3463 blogg_MG_3542 blogg_MG_3665 blogg_MG_3666 bloggx blogg_MG_3503 blogg_MG_3707x blogg_MG_3709 blogg

Jag har fotograferat Hedvig med hundarna vid ett annat tillfälle för länge sen då jag bara tog bilder på hobbynivå så jag var ju hur sugen som helst på att få visa min utveckling och träffa dem alla igen. Jag har ju hundar själv och älskar att få jobba med dem. Det är verkligen som med barn, de lockar fram något alldeles speciellt i oss och vad som helst kan hända. Innan visste jag ju att hon har en oroligt fin relation till sina hundar så jag ville verkligen försöka fånga det där lugnet som finns emellan kaoset som bara en eller rättare sagt tre border collies kan skapa. Att vi skulle lyckas med allt detta hade jag aldrig kunnat drömma om. Kika bara på den första bilden där alla tre personligheterna syns;

_MG_3745 blogg_MG_3767 blogg_MG_3810 bloggtrollblogg

Read Next