I like you eggstra och tjuvtitt på Villes cirkusrum

Glad påsk på er alla som går in här och läser idag! Hoppas ni har lika fint väder som oss här i Motala och att ni haft turen att få en skön start på morgonen. Insåg just att den startat ovanligt lugnt då vi brukar ha kaos när vi ska iväg. Två killar som inte klarar stress och en mamma som ska hinna få iordning två barn, hjälpa sambon med klädval och ta med allt som ska med för att sedan få hör “Vi får alltid vänta på dig”. Igenkänningsfaktor hör på den någon? ; ) Började iallfall med att virka lite som är min räddning när det är mycket eller har varit under en längre tid. Jag finner då inte ro av att “bara” sitta eller titta på tv, jag behöver göra något. Ska visa mitt nya projekt och tipsa om en bok! Vill du inte vänta finns bild nu under instastories : )

Ville har just hittat sitt ägg. Vi kör inte med någon påskäggsjakt, utan vi tycker mer om att luras och skojja lite för han reagerar alltid så härligt. Han blir så till sig att han inte vet hur han ska göra. Idag gav jag Tobias påsen “I like you eggstra” när vi alla låg och myste i soffan. Ville sneglade men låssades inte se. Sen sa jag att Ville och jag skulle städa lite innan vi ska åka då han hade kläder på golvet i rummet b la. Stod redo i dörren och så såg han ägget, log stort, men genant och gick iväg med smutstvätten. “Mamma titta i min säng det är något där”. “Äh lägg av du skojjar bara eller så är det något otäckt så jag vågar inte.” Han ler som bara han kan och går och sätter sig i soffan och fnissar pekandes upp mot sängen. Jag får säga till honom flera gånger att han ska gå och hämta det för att se efter : ) Han blir så uppspelt varje gång : )  I år valde jag att fylla ägget med massor peppande ord och förra året hade vi mer leksaker. Att fylla ett stort ägg med bara godis känns inte lika kul tycker jag och det är så bra nu när vi försöker bygga upp en positiv relation med att läsa och bokstäver. Vi har även under flera år jobbar med hans självkänsla pga hans längd, hans problem med sina ben (korta hälsenor och försvagad muskulatur) som gör att han inte kan röra sig som kompisarna och hans autistiska drag med noll filter, spontana reaktioner och intensiva sätt. Vi har kommit en bra bit nu och det är så härligt så ägget i år fick representera det!

Emmelifoto påskjakt påsken 2018 lagerhaus godis påskgodis I like you eggstra och tjuvtitt på Villes cirkusrum
Emmelifoto påskjakt påsken 2018 lagerhaus godis påskgodis I like you eggstra och tjuvtitt på Villes cirkusrum
Emmelifoto påskjakt påsken 2018 lagerhaus godis påskgodis I like you eggstra och tjuvtitt på Villes cirkusrum
Emmelifoto påskjakt påsken 2018 lagerhaus godis påskgodis I like you eggstra och tjuvtitt på Villes cirkusrum

Godiset är från Lagerhaus. Vimpeln från Ejvor.

Ni får också en tjuvtitt på hans cirkusrum som han varit med och valt inredning/lösningar till. Våningssängen förändrade hans nattsömn drastiskt då han var lite osäker i mörkret när han var 4-5 år. Sen önskade han sig gardiner för att få vara ifred, men även perfekt till lek. Vad ni inte ser helt är dagbädden där kompisar sover över och där de sitter och spelar tv-spel framför hans tv. Ett mindre rum, men fullt med det som är just han. Ska försöka att hitta lite nya tavlor mm så att de följer hans ålder för dem som hänger nu har han haft ett tag ; ) Bilden på mig och Alice tyckte han t ex att han skulle ha på väggen för det hade han ingen. Älskade unge!

Nu ska vi byta om och bege oss hem till mina föräldrar för påskmiddag och mys med familjen! Ha en underbar dag!

Varma kramar

Read Next

Semestervecka

Har en veckas semster, med undantag för kvällens familjefotografering i Vadstena : ) Njuter av min lilla familj,…